Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga

Hajrović: Znamo da se Fenerbahče nalazi u teškoj situaciji

hajrovic – bjelica

Iako je Dinamo već osigurao plasman u naredni krug, trener Nenad Bjelica je istakao da će na teren izvesti najbolji sastav kojim raspolaže

Trener Dinamo Zagreba Nenad Bjelica je uoči utakmice 5. kola Grupe D u Europskoj ligi protiv Fenerbahčea kazao da će njegova ekipa ići na pobjedu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ne zanima nas situacija u kojoj se nalazi Fenerbahče. Ovdje smo došli kako bi pobijedili”, kazao je Bjelica novinarima u Istanbulu prije sutrašnjeg meča na stadionu Ulker.

Iako je Dinamo već osigurao plasman u naredni krug, Bjelica je istakao da će na teren izvesti najbolji sastav kojim raspolaže.

“Mi u domaćoj ligi, a i u Europi, uvijek igramo u najboljem sastavu. Uvijek idemo na sva 3 poena. Naš jedini cilj je pobjeda”, kazao je trener Dinama.

Izet Hajrović, bh. nogometaš koji igra za Dinamo, kazao je da će utakmica sigurno biti teška ali da očekuje pobjedu svoje ekipe.

“Znamo da se Fenerbahče nalazi u teškoj situaciji u domaćoj ligi. Kvalitetna su ekipa, bit će teško, ali mi želimo pobjedu. Pokušat će sigurno odigrati dobar meč, a mi trebamo uraditi sve da ih u tome spriječimo. Mi smo u ovoj grupi već ostvarili uspjeh, a tako ćemo nastaviti i ubuduće”, rekao je Hajrović.

Ekipa Dinamo Zagreba je obavila i posljednji trening na stadionu Ulker prije sutrašnjeg meča koji se igra od 18.55 sati.