Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Hakeem Al-Tuwaijri više nije trener FK Željezničar

abdulhakeem-al-tuwaijri
FOTO: FK Željezničar
Abdulhakeem Al Tuwaijri

Četrdesetčetverogodišnji Al-Tuwaijr je na klupi Plavih naslijedio Nermina Bašića, a u četiri utakmice doživio je tri poraza uz jedan remi

Abdulhakeem Al-Tuwaijri podnio je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba kluba s Grbavice.

Kako se navodi u saopćenju kluba, ostavka je uslijedila nakon intenzivnih razgovora FK Željezničar i predstavnika razvojnog programa Fudbalskog saveza Saudijske Arabije gdje je upravo Uprava FK Željezničar postavila jasna očekivanja u aktivnostima jačanju igračkog kadra. Umjesto toga uslijedila je ostavka.

“Određena” podrška

“U proteklom periodu, klub je uložio napore u izgradnju partnerskih odnosa sa razvojnim programom Fudbalskog Saveza Saudijske Arabije Future Falcons što je rezultiralo određenom podrškom za naš Klub. Nažalost, rezultati tih napora nisu u potpunosti ispunili očekivanja u dijelu koji se odnosi na podršku koja je bila neophodna za poboljšanje rostera.

Upravni odbor prepoznaje važnost situacije u kojoj se klub nalazi i uvjeravamo vas da smo svjesni očekivanja i da radimo sve što je u našoj moći kako bismo prevazišli trenutne izazove.

Proces traženja novog trenera je već u toku, a naša prioritetna namjera je pronaći stručnjaka koji će donijeti pozitivnu promjenu u igri i rezultatima našeg tima”, navodi se u saopćenju kluba sa Grbavice.

Željezničar je nakon slabe polusezone samo jedno mjesto iznad zone ispadanja, što sigurno ni najpesimističniji navijači na Grbavici nisu mogli očekivati. A ni Saudijac nije uspio promijeniti stvari nabolje.

Četrdesetčetverogodišnji Al-Tuwaijr je na klupi Plavih naslijedio Nermina Bašića, a u četiri utakmice doživio je tri poraza uz jedan remi.

Prema podacima Transfermarkta, Al-Tuwajiri je u karijeri prije dolaska u Željezničar bio samo asistent u Slaviji Prag i to od februara do juna ove godine kada je pomagao u radu Jindrichu Trpisovskom.

Osim toga, Al-Tuwaijri je školovan u najjačim evropskim ligama. U Nogometnom savezu Engleske stekao je prvi i drugi nivo obrazovanja za nogometnog trenera, a UEFA A i Pro licencu stekao je u nogometnim savezima Škotske i Sjeverne Irske.

Master nogometnog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih nogometaša ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni.