Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Halilhodžić: Alžir je kandidat za naslov na Kupu nacija

15/01/2017

Bivši selektor Alžira Vahid Halilhodžić mišljenja je da ova selekcija može ostvariti dobar rezultat na Afričkom kupu nacija. On je u izjavi za L'Equipe rekao da su Alžirci nacija koja voli fudbal, kao i da trenutno imaju sjajnu generaciju.

“Svi Alžirci su vezani za nacionalnu selekciju svoje zemlje, dok igrači imaju karakter što su potvrdili prije dvije ipo godine u Brazilu. Ovog puta psihički moraju biti jaki i moraju poštovati upute trenera koji mora postaviti pravila koja se trebaju poštovati“, rekao je.

Konstatovao je i da su Alžirci pomalo nestrpljivi i da nisu realni kada očekuju velike stvari od svoje selekcije s obzirom na loše domaće prvenstvo i uslove u kojima se igra.

“Alžir na Kupu nacija može otići daleko ukoliko se pripremi na pravi način za ovakvu vrstu takmičenja. Imaju prilično jaku grupu, ali kao jedan od favorita se ne smiju skivati već opravdati tu ulogu. Oni su jedan od kandidata za naslov“, smatra bh. stručnjak.

Komentari