Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić: Čačić je morao mijenjati ranije

FBL-JPN-HALILHODZIC-FILES

Potopu reprezentacije Hrvatske u Lensu prisustvovao je i Vahid Halilhodžić, aktuelni selektor Japana. I Vaha bio veliki navijač Hrvatske.

“Bio sam na stadionu, došao sam uvjeren u još jednu dobru partiju Hrvatske koja je imala šansu generacije, sve joj se otvorilo. Rijetko kad je Hrvatska bila toliki favorit, pa čak i za odlazak do finala. Možda je baš zbog toga taj psihološki trenutak bio važan, treba znati da je ulog veći, da ti niko ništa neće pokloniti, ti moraš uzeti inicijativu. No, Hrvatska je odigrala najslabiju utakmicu na ovom prvenstvu, previše pasivno, bez obzira na to što je Portugal taktički odigrao jako dobro”, kazao je Halilhodžić za Večernji list.

Bh. stručnjaku nije bilo jasno zašto selektor Čačić ranije nije mijenjao.

“Lako je sad biti pametan, ali to što je Pjaca pokazao u deset minuta je ono što je trebalo Hrvatskoj. Brozović je dobar, ali on nije krilo, na toj poziciji treba neko probojan, eksplozivan, neko ko će praviti razliku. Pjaca je to pokazao, znači da se moglo. Izmjene su napravljene jako kasno, pa vidjelo se da nemam nikakvih dokaza da će se nešto promijeniti s formacijom koja je bila na terenu, dakle trebalo je nešto mijenjati”, zaključio je Vaha.