Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić: Džeki nedostaje samopouzdanja

FBL-JPN-HALILHODZIC-FILES

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić u razgovoru za Dnevni avaz prokomentarisao je trenutnu formu bh. reprezentativaca i igrača Rome Edina Džeke i Miralema Pjanića. Pjanić igra sjajno ove sezone, ponude stižu iz najvećih svjetskih klubova, dok je Džeko često na meti navijača zbog slabih nastupa.

“Da bi fudbaler bio u dobroj formi, mora stalno igrati. Džeko je u Romu stigao iz Cityja, gdje je prošle sezone igrao malo. Navijači rimskog kluba mnogo su očekivali od njega, smatrali su da je to igrač koji će im donijeti titulu. No, u “Vučici” je tokom ove sezone bilo dosta stresno, Francuz Rudi Garcia, koji je insistirao na Džekinom dolasku, je odstupio, došao je Luciano Spaletti…

Sve je to imalo utjecaja na Džeku. S obzirom na to da sam bio napadač, znam da ti nedostaje samopouzdanje kada promašuješ idealne prilike. To je sada slučaj s Džekom. Kada ponovo bude samouvjeren, Džeko će biti ponovo onaj stari.

Što se tiče Pjanića, on je profil igrača koji ima kvalitet za najveće svjetske klubove. Istina, zna da oscilira u igri, a to mu se ne smije dešavati. Pjanić ima 26 godina, to je najbolje razdoblje za sportistu i vrijeme je da se nametne kao lider u Romi, a uvjet za to je da uvijek ima ambiciju”, rekao je popularni Vaha.