Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić: Francuska će osvojiti Mundijal

Halilhodzic

Sjetit ćete se da sam prije početka prvenstva rekao da je Francuska uz Brazil najveći favorit u Rusiji. Eto, Francuzi su u finalu, a drago mi je što je tamo i Hrvatska. Potpuno zasluženo je u finalu, kazao je za Germanijak bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. On u pariškom domu nestrpljivo čeka današnji meč, a iz prve ruke je prenio dojmove iz francuske prijestolnice. Uostalom, odlično poznaje francuski nogomet. Tamo je bio i igrač i trener. Sjedio i na klupi PSG-a.

– Francuzi znaju da je ovo Hrvatima velika prilika za revanš za polufinale 1998. godine. Malo na Hrvatsku gledaju i podcjenjivački. Mediji i javnost su bili uvjereni da će njihova ekipa u finalu igrati protiv Engleske. Iznenadila ih je pobjeda Hrvatske , ali ne sumnjaju kako će slaviti u finalu, prenio je Vaha dojmove iz Pariza.

I on sam Francuze smatra favoritima u finalu.

– I ja ću Francuzima dati prednost u ovoj utakmici. Mislim da će finale završiti 1:0 ili 2:1. Bit će to epska dobra, a Francuska je blagi favorit za naslov. Ključna bi mogla činjenica biti ta oni imaju dan više odmora. Umor u ovakvim utakmicama može biti jako bitan faktor. Hrvatska je uz to provela i puno više vremena na terenu, to su sve stvari zbog kojih je Francuska bliža svjetskom naslovu, smatra Vaha.