Fudbal

selektor maroka

Halilhodžić iz reprezentacije izbacio četiri zvijezde: Trebao sam i ranije

01/10/2021

"Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Ima neka granica koja se ne smije prijeći", istaknuo je Halilhodžić za marokanske medije

Selektor Maroka Vahid Halilhodžić objavio je spisak reprezentacije Maroka za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gvineje Bisao i Gvineje.

Halilhodžić je sa spiska izbacio nekoliko velikih zvijezda, pa tako u reprezentaciji Maroka nisu Hakim Ziyech (Chelsea), Noussair Mazraoui (Ajax), Adel Taarabt (Benfica) i Amine Harit (Marseille).

To je izazvalo dosta reakcija u tamošnjoj javnosti, a evo što kaže o svemu Vaha.

“Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Ima neka granica koja se ne smije prijeći”, istaknuo je Halilhodžić za marokanske medije.

Bh. stručnjak još prije nekoliko sedmica izbacio je zvijezdu Chelseaja Hakima Ziyecha iz reprezentacije pred kvalifikacijske utakmice za SP protiv Sudana i Gvineje. Sada su spisku dodani i ostali igrači. Tada je ovako objašnjavao odluku.

“Prvi sam put u trenerskoj karijeri vidio da jedan reprezentativac odbija igrati i da se pretvara da je povrijeđen. Doktori su bili jasni da može igrati prijateljski susret s Ganom, ali je on to odbio. Potom je odbio i zagrijavati se i ući u igru jer je bio zamjena. Ja takvo ponašanje ne prihvaćam. Ili si 100 posto tu, ili nisi nikako”, poručio je Halilhodžić i dodao:

“Na posljednja dva okupljanja nije bio discipliniran. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo. To neću tolerirati”, poručio je Halilhodžić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.