Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić: Na vratima smo Mundijala, ne smijemo propustiti priliku

Halilhodzic

Vahid Halilhodžić nedavno je s reprezentacijom Japana ostvario uspjeh pobijedivši Ujedinjene Arapske Emirate, čime su Samuraji došli nadomak plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U narednom susretu Japan se sastaje s autsajderom Tajlandom, a Halilhodžić je bez obzira na ulogu favorita itekako oprezan pred ovaj susret.

– Igračima sam već nakon utakmice protiv UAE rekao da je bilo dobro, ali i da će pobjeda imati važnost samo u slučaju trijumfa nad Tajlandom. Iako su svi mišljenja da će biti lako, ja sam ipak uvjeren da je pred nama teška utakmica. Jedna greška ili nepažnja mogu baciti pod noge sve ono dobro što smo radili i postigli u posljednjoj godini, izjavio je Halilhodžić.

Halilhodžić je priznao će biti teže bez Yasuyukija Konoa i Yuye Osaka, ali je rekao i da očekuje da igrači koji ih zamijene reaguju na pravi način.

– Ukoliko igrači ne budu motivisani, onda nešto nije u redu. Na vratima smo Svjetskog prvenstva i ne smijemo propustiti priliku, kao ni potcijeniti Tajland, dodao je.