Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić: Ne kritikujte Mešu, opletite po igračima

vahid halilhodzic – mostar3

Vahid Halilhodžić osim obaveza u selekciji Japana, stigne pogledati i ispratiti i mečeve u evropskoj zoni kvalifikacija, a za njega su svakako najzanimljiviji oni koje igra reprezentacija Bosne i Hercegovine. Prokomentarisao je selektor Japana igre i rezultate Zmajeva u posljednje vrijeme.

– Vidim kako ima puno kritika na selektora Baždarevića. A većina kritika u tom smjeru prelazi sve mjere ljudskosti i pristojnosti, ali tako je to na našim prostorima. Malo treba “oplesti” i po igračima, oni ne pružaju ono što se od njih očekuje. Često se ponašaju kao vedete ili razmažene zvijezde. Čini mi se kako selektori u takvim situacijama trebaju biti malo konkretniji, pogotovo direktniji u razgovorima s pojedincima. U cijeloj priči bitna je samo reprezentacija. Vjerujem će BiH dogurati do baraža, pa preko toga stići i do Rusije, izjavio je Halilhodžić za Goal.

Podsjetimo, Vahi je nuđeno mjesto selektora bh. reprezentacije neposredno pred izbor Mehmeda Baždarevića, ali je on tu opciju odbio. Kasnije je preuzeo Japan, a sad ga mediji povezuju i s reprezentacijom Hrvatske.