Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić: Petevu sam utrpao sedam komada

Halilhodzic

Trener Dinama Ivajlo Petev zbog učestalih minimalnih pobjeda od strane hrvatskih novinara prozvan je Mister 1:0, a taj nadimak svojevremeno je nosio i Vahid Halilhodžić. Originalni Mr. 1:0, komentarisao je pa i bocnuo, današnjeg trenera Dinama.

“Vidim da Rijeka ima zgodnu prednost od šest bodova, bogami, Dinamo će to teško dostići. Rijeka je dobro posložila svoj projekat s predsjednikom Miškovićem, te s ovim trenerom Slovencem Kekom. Dinamo uvijek ima problema s okolinom, koja ima utjecaj na rad u klubu, tako da se kod Dinama ponekad zaboravi rad na terenu, a bavi se, da ih tako nazovem, vanjskim problemima. Rijeka je profitirala u cijeloj priči i na najboljem je putu da oduzme šampionsku titulu Dinamu”, rekao je za Sportske novosti Halilhodžić, pa nastavio,

“Istina jest da Dinamo pod Petevom prima malo golova, ali ja sam ga sa svojim Japanom dosta uvjerljivo pobijedio, onako baš mnogo. Bio je bugarski selektor kad smo na Kirin Cupu prošlog ljeta igrali utakmicu. Japan je pobijedio Bugarsku sa 7:2. Tada je primio dosta golova”.

Komentarisao je i Rijeku koja ove sezone igra najbolji nogomet u HNL-u.

“Rijeka i njeno kompletno okruženje mi djeluju kao budući novi prvaci Hrvatske, ali ako Petev nastavi ovako, ako će primati malo golova, onda bi ih Dinamo mogao sustići”, zaključio je Vaha.

Nije se bh. stručnjak ovog puta prisjećao meča u kojemu su zvijezde japanske selekcije iz velikih klubova pred punim tribinama poražene od drugog sastava naše reprezentacije u kojemu se našlo nekoliko igrača iz BHT Premijer lige. Meč s Bugarskom o kojemu je govorio prethodio je sudaru sa Zmajevima.