Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilhodžić poručio japanskom novinaru: Nauči nešto o fudbalu

Halilhodzic

Početkom ovog mjeseca Japan je iznenađujuće poražen od Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 2:1 na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, O ovom porazu još uvijek se mnogo piše u japanskim medijima.

Selektor Japana, bh. stručnjak Vahid Halilhodžić ,oštro je odgovorio na prozivke jednog japanskog novinara koji je tokom press-konferencije konstatovao da je Halilhodžić pronašao izgovor za poraz u dugim letovima igrača Japana koji dolaze iz evropskih klubova.

“Kakve ti uopšte imaš kvalifikacije da tako govoriš. Ti bi trebao nešto naučiti o fudbalu. Ako vidiš kako je tim izgledao prije nego što sam ja došao i sada, vidjet ćeš veliku razliku”, poručio je Halilhodžić japanskom novinaru, prenosi The Japan Times.

Bh. stručnjak je dodao da je sebi postavio visoke ciljeve nakon dolaska na klupu Japana i da želi da njegov tim parira najvećim reprezentacijama svijeta.

“Ne pravim nikakve izgovore za poraz. Potpuno sam posvećen ovom projektu i vodim računa o svakom detalju. Činjenica je da nemamo mnogo vremena da se pripremimo za meč. Dakle, to je činjenica, a ne izgovor”, zaključio je Halilhodžić.

Japan će u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrati na svom terenu protiv Iraka 6. oktobra, a pet dana poslije igrat će u gostima protiv Australije.