Fudbal

Bh. stručnjak

Halilhodžić povukao tužbu protiv Japanaca

11/04/2019

Halilhodžić je u dogovoru sa advokatom obustavio tužbu, iako je svojevremeno tvrdio da su spomenutim postupkom iz FS Japana naštetili njegovom ugledu

Vahid Halilhodžić, bosanskohercegovački fudbalski stručnjak, trener francuskog Nantesa, povukao je tužbu protiv Fudbalskog saveza Japana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako pišu mediji u Japanu, Halilhodžić je odustao od tužbe koju je pokrenuo u maju prošle godine protiv čelnika FS Japana za klevetu. Naime, u obrazloženju otkaza na konferenciji za medije istaknuto je da je smijenjen sa selektorske funkcije ”radi loše komunikacija sa igračima”.

Halilhodžić je u dogovoru sa advokatom obustavio tužbu, iako je svojevremeno tvrdio da su spomenutim postupkom iz FS Japana naštetili njegovom ugledu.

Popularno zvani Vaha, selektor Japana bio je od 12. marta 2015. godine do smjene 9. aprila 2018. ”Samuraje” je vodio u 38 utakmica, ostvarivši 21 pobjedu, devet remija i osam poraza, uz gol razliku 84:34.

I pored toga što se sa nacionalnim timom ”zemlje izlazećeg sunca” uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, uručen mu je otkaz. Iako nikada nije zvanično potvrđeno, smijenjen je ”jer je iz ekipe izostavljao nekoliko iskusnijih, do tada standardnih reprezentativaca Japana”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.