Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. stručnjak

Halilhodžić razgovarao s čelnikom Nogometnog saveza Maroka, odluka u ponedjeljak

Doha: Dolazak na izvlačenje skupina za Svjetsko prvenstvo
01.04.2022., Doha - Izvlacenje skupina za Svjetsko prvenstvo koje se odrzava u Katru od 21.11.-18.12. ove godine. Vahid Halilhodzic, izbornik Maroka. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Lekjaa i Halilhodžić će se sastati još jednom u ponedjeljak nakon čega će biti donesena konačna odluka koja će biti saopćena javnosti

Sudbina Vahida Halilhodžića na klupi nogometne reprezentacije Maroka bit će poznata u ponedjeljak.

Halilhodžić je ove sedmice stigao u Rabat, a predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzi Lekjaa i on su obavili jedan razgovor nakon kojeg javnost ipak nije dobila odgovor na pitanje da li će bosanskohercegovački stručnjak voditi Maroko na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Lekjaa i Halilhodžić će se sastati još jednom u ponedjeljak nakon čega će biti donesena konačna odluka koja će biti saopćena javnosti.

Kako pišu marokanski mediji, šanse da Halilhodžić ostane na klupi su izuzetno male, a trebao bi ga naslijediti portugalski stručnjak Andre Villas-Boas kojem će prvi zadatak biti vratiti u reprezentaciju zvijezde Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija koje je popularni Vaha prekrižio.

Halilhodžić je postao prvi trener u historiji koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije, a zanimljivo je da je samo sa Alžirom i igrao na Mundijalu.