Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halilović: Tri boda su jedino što nas zanima protiv Radnika

emir.halilovic

Emir Halilović, strijelac gola u porazu Sarajeva od Širokog Brijega (1:2), u nedjeljnoj utakmici 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, istakao je kako ”ekipa nije bila na željenom nivou na stadionu ‘Pecara'”.

“Ono što smo loše uradili moramo popraviti i pokazati dobru reakciju u narednoj utakmici. Mislim da smo odradili dobre pripreme, da smo dobra ekipa i razlozi slabije igre u Širokom Brijegu leže u nama. Moramo pokazati reakciju. Želimo prvu utakmicu pred domaćom publikom okončati sa pobjedom i moramo dati sve od sebe, od prvog minuta, kako bi uspjeli u tome”, rekao je Halilović, koje u ”bordo” dresu debitovao pogotkom, te dodao:

“Ekipa Radnika je dobro otvorila polusezonu, sigurno je da motivisano dolaze na Koševo. Međutim, favoriti smo i tri boda su jedino što nas zanima u toj utakmici”.

Halilović je pozvao navijače Sarajeva na utakmicu sa Radnikom, koja se igra u nedjelju, 25. februara, na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševu” sa početkom u 14.30 sati.

“Imali smo odličnu podršku navijača u Širokom Brijegu, kojim se zahvaljujem na tome i pozivam ih da u nedjelju dođu na Koševo u što većem broju”, kazao je Halilović.

Sarajevo je poslije 19. kola četvrto na tabeli Premijer lige BiH sa 35 bodova, devet manje od lidera Željezničara, osam u odnosu na Zrinjski i tri od Širokog Brijega.