Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hamšik oborio Maradonin rekord (VIDEO)

Marek-Hamsik

Slovački nogometaš Marek Hamšik, član italijanskog Napolija, oborio klupski rekord legendarnog Argentinca Diega Maradone po broju postignutih golova.

Hamšik je u pobjedi Napolija protiv Sampdorije sa 3:2 postigao svoj 116. gol u svom 465. nastupu za napuljski klub.

Prošlog vikenda Hamšik je Maradonin klupski rekord izjednačio golom protiv Torina u pobjedi 3:1. Napoli je tako prvi dio sezone u italijanskoj Serie A završio na prvom mjestu ispred Juventusa.

https://www.youtube.com/watch?v=jHl1tI4bRI4

Udinese je upisao četvrtu pobjedu zaredom, ovog puta stradala je Verona (4:0). Dva gola za domaćine postigao je Barak, po jedan Lasagna i Widmer.

Riad Bajić nije ulazio u igru.

Inter je dugo bio neporažen ove sezone u italijanskom prvenstvu, a onda je dvaput kiksao u dva vikenda. Nakon što su izgubili od Udinesea (1:3) na svojoj Meazzi, Milanezi se nisu proslavili ni na gostovanju kod Sassuola (1:0) i sad već polako gube trku za titulom.

Genoa je slavila s minimalnih 1:0 nad slabašnim Beneventom i to golom Lapadule s bijele tačke u sudijskoj nadoknadi. Ervin Zukanović odigrao je cijeli susret za domaće i zaradio žuti karton.

Rezultati 18. kola Serije A: Lazio – Crotone 4:0, Genoa – Benevento 1:0, SPAL – Torino 2:2, Napoli – Sampdoria 3:2, Sassuolo – Inter 1:0, Udinese – Verona 4:0, Napoli – Sampdoria 3:2.

Juventus večeras igra protiv Rome i pokušat će da pobjedom smanji razliku na samo bod zaostatka.

Vodeći Napoli osvojio je 45 bodova, dok Juvantus trenutno ima 41 bod.