Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četvrta ovog vikenda

Haos u Nizozemskoj, prekinuta utakmica Groningena i Ajaxa

Navijači na teren ubacili crne dimne bombe
Foto: Screenshot/ YouTube

Ovo je bila četvrta utakmica u nizozemskoj Eredivisie ovog vikenda koja je prekinuta zbog divljanja navijača

Utakmica 32. kola nizozemskog prvenstva između Groningena i Ajaxa prekinuta je u 10. minuti nakon divljanja domaćih navijača. Oni su u teren ubacili crne dimne bombe koje su ubrzo prekrile jedan dio terena, a onda je jedan huligan utrčao u teren s transparentom protiv klupske uprave.

Sudija je poslao igrače u svlačionicu i nastavio je utakmicu nakon 20 minuta, da bi odmah s iste tribine ponovno doletjele crne dimne bombe. Glavni sudija utakmice u tom trenutku je označio kraj susreta i vratio igrače u svlačionicu te utakmica nije nastavljena. Još se ne zna hoće li se susret nastaviti ili će biti registriran rezultatom 3:0 za Ajax.

Ovo je bila četvrta utakmica u nizozemskoj Eredivisie ovog vikenda koja je prekinuta zbog divljanja navijača. U petak je prekinut susret Twentea i NEC-a, a u subotu susreti Volendama i Sparte te Utrechta i Waalwijka. Te utakmice ipak su nastavljene i završene, a nizozemski mediji danima pišu o porastu navijačkog divljanja na stadionima.

Navijači Groningena ogorčeni su činjenicom da se njihov klub više ne može spasiti od ispadanja i da će igrati u drugoj ligi nakon 23 godine. Ajax je izgubio šanse za naslov prvaka, ali se s PSV-om još bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.