đorđić izgubio živce

Haos u TV studiju i zamalo fizički obračun: “Koga sam trebao predstavljati, Srbiju?”

f_28505879_1280

Nekadašnji švedski reprezentativac srpskog porijekla, Bojan Đorđić rekao je izravno selektoru Janneu Anderssonu kako mu smeta da Karlsson nije dobio veću minutažu

Šveđani su lako prošli s Azerbajdžanom na svom terenu u Stockholmu i slavili s 5:0 u susretu 2. kola kvalifikacija za Euro sljedeće godine. Nakon što su na startu poraženi od Belgije, švedski nogometaši popravili su dojam i vratili se na pobjedničke staze.

Ali, ono što se događalo nakon utakmice privuklo je pozornost dobrog dijela javnosti. Jedan od strijelaca, onaj za 4:0, Jesper Karlsson, igrač AZ Alkmaara uzrokovao je burnu raspravu u TV-studiju švedske televizije. Karlsson igra u dobroj formi za svoj klub, a na dvije utakmice reprezentacije dobio je svega osam minuta u kojima je uspio zatresti mrežu Azerbajdžana.

Nekadašnji švedski reprezentativac srpskog porijekla, Bojan Đorđić rekao je izravno selektoru Janneu Anderssonu kako mu smeta da Karlsson nije dobio veću minutažu.

– Imao je odlične igre prije povrede zbog koje je na jesen bio van terena čak pet mjeseci. Nakon što se vratio jedva da je dao gol, ali lagano se vraća u formu. Jučer sam dugo razgovarao s njim. Možemo pričati o selektiranju ekipe, možemo provesti cijelu je..nu noć pričajući o tome. Mislim da je on odličan nogometaš, ali ako će on igrati onda će Alexander Isak ili Viktor Gyokeres biti na klupi. Ko od njih da ne igra? Ako si ti trener, onda vodi ovu reprezentaciju umjesto mene – oštro je selektor Andersson napao Đorđića nakon utakmice u TV-studiju.

I tu nije stao…

– Ne mogu podnijeti ta stalna prigovaranja. Došao sam vam u studio, a vi tako dižete buku na mene i stalno nešto kukate i prigovarate. Došao sam, a vas četvorica me stalno nešto napadate nakon pobjede od 5:0. Eto, ti si, Đorđiću bio igrač na ovakvoj razini, možda si trebao predstavljati nekog drugog – govorio je Andersson što je Đorđića, inače rođenog Beograđanina izbacilo iz takta.

– Koga sam trebao predstavljati? Koju drugu zemlju? Možda Srbiju? Što ovdje želite reći? To vam je j..eno loš odgovor. Predstavljam ovu zemlju baš kao i vi. Užasno nizak odgovor od izbornika jedne reprezentacije – rekao mu je Đorđić.