Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haotično stanje u Romi, pitanje je s kim će Džeko na proljeće igrati (FOTO)

AS Roma Press Conference

Menadžment u Londonu, ekipa na odmoru između Maldiva i Dubaia, trener u Abruzi. Barem na nekoliko dana tenzije će splasnuti u kampu Rome, pupularnoj Trigoriji.

No, svjesni su u Romi, kriza neće proći tako lako je brzo.

U najtežoj poziciji je, pišu italijanski mediji, Španac Ramon Rodriguez Verdejo, sportski direktor Vučice, popularni Monchi. Čovjek koji je trebao donijeti spokoj nakon “cunamija” na relaciji Spalletti-Sabatini. Sportski direktor Vučice u četvrtak bi se trebao pojaviti u Londonu gdje će upoznati gazdu Jamesa Pallotti, a gdje će biti prisutni i svi direktori (Baldini, Baldissoni i Gandini). Glavna tema bit će novac, odnosno rješavanje pitanja dugoročnog sponzorstva kluba.

Monchi nije samo zabrinut zbog nedostatka novca za zimski prelazni rok (Roma će ove zime kupovati samo ako “nešto” prethodno uspije prodati), već će i zbog napete situacije u svlačionici.

U posljednjih nekoliko sedmica Monchi je često bio prisiljen razgovarati “visokim tonovima”, držati pod kontrolom slučaj Nainggolan i uz sve to izlaziti pred kamere i navijačima objašnjavati i opravdavati duboku krizu.

A, Roma je u proteklom periodu zaista u haotičnom stanju. Šamar De Rossija, video Nainggolana, pritužbe Džeke, bijes Kolarova…

Na sve to stigao je Strootmanov istup nakon Atalante, koji se nije svidio ostatku svlačionice.

https://www.youtube.com/watch?v=eYHboyDBlN4

Monchi ne može sam riješiti te probleme. Šest mjeseci nakon njegovog dolaska, nova “revolucija” u klubu se već rađa. Deseta godina je otkako se navijačima nude samo obećanja, bez ijednog trofeja.

Prioitet broj jedan u ovom trenutku je privremeno “ugasiti vatru”, a u junu krenuti u radikalne rezove. To je neizbježno, lista onih koji su izgubili motiv nije mala.

Pitanje je li naš Džeko na toj listi. Dijamant je prošle sezone bio najbolji strijelac Serije A, no u klubu nisu mogli zadržati tu ekipu na okupu. Džeku je to puno koštalo. Pitanje je i s kim će Džeko igrati u proljetnom dijelu sezone. Nekoliko ključnih igrača je na izlaznim vratima. Među njima Nainggolan i Strootman. Nainngolan se žestoko zamjerio navijačima, a što se Strootmana tiče, on je jednom nogom već u Liverpoolu.