Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Haračić spasio Želju, Kovačević podnio ostavku

haracic gol
FOTO: Adem Ćatić, fkz.ba
Haračić spasio Želju

Nisu poznati službeni razlozi ove odluke Edisa Kovačevića, kao ni to šta će se desiti s ostatkom rukovodstva kluba, te ko bi mogao biti njegov nasljednik

Fudbaleri Željezničara pobjedili su večeras na Grbavici ekipu Sloge iz Doboja sa 1:0, u susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Željezničar je uspio upisati šestu pobjedu u sezoni, a ponovo se kao zlatni džeker s klupe pokazao Dženan Haračić koji je nekoliko minuta nakon ulaska u igru uspio postići pobjedonosni pogodak.

U ovaj meč domaći su ušli i sa novim trenerom, s obzirom na to da je nekoliko dana ranije sporazumno raskinut ugovor sa Nerminom Bašićem, pa je Plave s klupe vodio Haris Alihodžić.

Domaći su se i u ovom meču dosta mučili, iako su veći dio meča bili bolji tim i stvorili mnogo više prilika, od kojih je najbolju imao Krpić u 40. minuti. No, na pogodak se čekalo do finiša, odnosno 80. minute, a glavni akteri su bili igrači koji su nekoliko minuta ranije ušli u igru, Al Jaber i Haračić. 

Al Jaber je započeo akciju na sredini terena i lijepo uposlio Boljevića na desnoj strani, koji ubacuje loptu u šesnaesetrac do Haračića, a napadač Željezničara se dobro snalazi i iz okreta šalje loptu u sami ugao.

haracic gol
FOTO: FK Željezničar
Haračić, gol

Ostavka Kovačevića

Ubrzo nakon završetka utakmice predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Edis Kovačević podnio je ostavku, potvrđeno je iz kluba.

Kovačević je ostavku podnio prije dva dana, ali je njegova odluka obznanjena tek danas.

Edis Kovačević je na funkciji predsjednika Upravnog odbora bio od jula 2022. godine dok je prethodno od septembra 2021. godine obnašao dužnost člana Nadzornog odbora kluba.

“Skupština kluba dužna je, po Statutu, u što kraćem roku, sazvati sjednicu na kojoj će predsjednik Upravnog odbora biti razriješen i biti izabran novi Upravni odbor”, saopšteno je iz FK Željezničar.

edis kovačević ostavka
FOTO: FK Željezničar
Edis Kovačević, ostavka

Nisu poznati službeni razlozi ove odluke Edisa Kovačevića, kao ni to šta će se desiti s ostatkom rukovodstva kluba, te ko bi mogao biti njegov nasljednik. Nešto slično na Grbavici se desilo nakon pobjede nad Širokim Brijegom, tada je sada već bivši trener Nermin Bašić na presici nakon utakmice šokirao sve prisutne i ponudio ostavku, koja je kasnije odbijena.

Domaće pobjede

Danas je odigran još jedan duel 13. kola u kojem je Igman u Konjicu pobijedio Zvijezdu 09 sa 3:1, dok je u prvom meču ovog kola Velež u gostima savladao Gošk sa 4:0.

U nedjelju igraju Široki Brijeg – Posušje, Zrinjski – Tuzla City i Sarajevo – Borac.