Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Haris Duljević zbog povrede van terena oko mjesec dana

duljevic334

U trenutno trinaestoplasiranoj ekipi Lige 1 nadaju se da će se Duljević brzo oporaviti, odnosno da će pauza biti kraća od očekivane

Haris Duljević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, povrijedio je zadnju ložu i prema prvim, nezvaničnim procjenama s terena bi mogao izostati do mjesec dana.

Kako su istakli iz francuskog prvoligaša Nimesa, Duljević se s reprezentativnih utakmica BiH protiv Lihtenštajna (5:0) i Armenije (2:4) vratio s povredom te će propustiti subotnje prvenstveno gostovanje kod “fenjeraša” na tabeli Dijona, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako u ovom trenutku nije izvjesno koliko će izostati s terena, pretpostavlja se da bi pauza mogla potrajati i do mjesec dana, čime bi Duljević mogao bio upitan i za utakmice nacionalnog tima BiH protiv Finske 12. oktobra u Zenici, kao i tri dana kasnije u Atini s Grčkom.

Ipak, u trenutno trinaestoplasiranoj ekipi Lige 1 nadaju se da će se Duljević brzo oporaviti, odnosno da će pauza biti kraća od očekivane.

Duljević je ljetos iz Dinamo Dresdena, člana Druge Bundeslige, prešao u Nimes za koji je do sada odigrao sva četiri prvenstva susreta. Dva puta je počeo mečeve, protiv Bresta (3:0) i Nice (1:2), dok je u dva navrata u igru ulazio s klupe za rezervne igrače – Monaco (2:2) i PSG (0:3).