Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvanična potvrda transfera

Haris Hajradinović novi igrač Kasimpase

Haris Hajradinovic

Dosadašnji igrač hrvatskog Osijeka, 24-godišnji Hajradinović potpisao troipogodišnji ugovor s ekipom Kasimpase

Bivši član mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović karijeru će nastaviti u turskoj superligaškoj ekipi Kasimpasa, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava istanbulskog kluba danas je zvanično saopćila da je dosadašnji igrač hrvatskog Osijeka, 24-godišnji Hajradinović potpisao ugovor na tri i pol godine uz mogućnost produženja za još jednu godinu.

Hajradinović je ugovor potpisao u salonu sportskog kompleksa Kemerburgaz u prisustvu klupskog sportskog direktora Nursala Bilgina.

Kasimpasa je tim iz istanbulskog kvarta Beyoglu koja je trenutno četvrtoplasirana na tabeli Spor Toto Super lige Turske.

Iako su brojne ekipe, uključujući Stuttgart, Getafe, Olympiacos, Rennes i Amiens bile zainteresirane za dovođenje ofanzivnog veznog igrača, Hajradinović je dogovor o nastavku karijere postigao s upravom turske ekipe.

Detalji ugovora još nisu objavljeni, a neki mediji javljaju da bi to mogao biti jedan od najvećih transfera koje je NK Osijek ikada ostvario.

Riječ je o igraču koji je rođen u makedonskom Prilepu, a karijeru je počeo u Željezničaru i Olimpiku iz Sarajeva. Igrao je i u ekipama Trencin, Gent i Haugesund. Imao je zapažene nastupe u dresu mlade selekcije Bosne i Hercegovine, a još uvijek čeka na debi u dresu A tima.