Fudbal

zvijezda bez obeštećenja

Hasan Salihamidžić dogovorio senazacionalan transfer!

12/08/2019

Njemački prvak dočekao je priliku, te je prema navodima stranih medija došlo do dogovora s Barcelonom

Transfer Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu prema službenim statistikama drugi je najveći u istoriji nogometa (145 miliona eura), no brazilski reprezentativac nije ostvario očekivanja na Camp Nou, te se učestalo pisalo o njegovoj prodaji.

Naravno, nije lako naći kupca za igrača kojeg bi se u Barceloni rado riješili, ali samo ako bi barem vratili dobar dio uloženog novca.

Puno se toga nagađalo, navodno je bilo dosta zainteresiranih klubova, a sve je sa strane posmatrao Hasan Salihamidžić i njegov Bayern – i izgleda dobio jackpot.

Naime, njemački prvak dočekao je priliku, te je prema navodima stranih medija došlo do dogovora s Barcelonom.

Barcelona će, vjerovali ili ne, besplatno posuditi Brazilca u Bayern, jedino će Bavarci morati Coutinhu isplatiti plaću od 11 miliona eura koliko godišnje dobiva u katalonskom timu. Nema sumnje, ovo je Bracin najveći posao od dolaska na poziciju sportskog direktora Bavaraca.

Portugalski novinar Bruno Andrade, koji piše za Goal i A Bolu, na svom Twitter profilu objavio je kako je Barcelona pristala posuditi Coutinha u Bavarsku uz opciju otkupa, a sada su u toku razgovori s igračem.

Sigurno je da Coutinho nema budućnost u Barci. Ispred njega su trenutno Messi, Suarez, Griezmann i Dembele, a čak ni ta četvorica ne mogu zajedno na teren.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.