Dugogodišnja želja

Hasanova je ipak zadnja: Bayern ruši klupski rekord na pojačanje iz Cityja

salihamidzic

Njemački mediji ranije su pisali da je Flick u sukobu sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem jer se ne slažu oko ovog pojačanja

Bayernov trener Hansi Flick telefonski je razgovarao s Leroyom Saneom koji je na korak od dolaska u München.

Sane je dugogodišnja Bayernova želja. Prošlog ljeta su Bayern i Manchester City skoro dogovorili transfer, ali se Sane u oproštajnoj utakmici od engleskog prvaka teško povrijedio pa je sve propalo. Bayern nije odustao od njemačkog reprezentativca i poručio mu je tad da će ga čekati sljedećeg ljeta.

Flick i Sane su razgovarali oko pola sata i Bayernov trener objasnio je nogometašu na kojoj poziciji u ekipi ga vidi i predstavio mu svoje planove za sljedeću sezonu.

Njemački mediji ranije su pisali da je Flick u sukobu sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem jer se ne slažu oko Sanea. Flick je htio dovesti Timu Wernera iz Leipziga, a Salihamidžić i uprava žele Sanea u kojem vide veću zvijezdu.

Navodno se Saneu nudi petogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao više nego u Cityju, u kojem ima oko pet miliona eura godišnje. City bi za njega trebao dobiti oko 100 miliona eura, čime bi Bayern srušio klupski rekord.

Problem Bayernu u realizaciji ovog transfera mogli su napraviti samo Real i Barcelona jer su se ranije pojavile informacije da se ti španski velikani planiraju uključiti u ovu utrku. Međutim, Real se okreće drugim igračima, a Barcelona je u velikoj ekonomskoj krizi zbog pandemije koronavirusa i neće imati 100 miliona eura za njemačkog ofenzivca.