Maurizio Sarri

Hazard ako želi može napustiti Chelsea

Chelsea-Eden-Hazard-726185

Sarri želi da Belgijanac ostane, ali isto tako smatra da mu klub ne bi trebao stvarati problem ukoliko želi da ide

Maurizio Sarri, menadžer Chelseaja, izjavio je za britanske medije da je belgijski fudbaler Eden Hazard slobodan da napusti klub ukoliko to želi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posljednjih nekoliko mjeseci sve su češće spekulacije kako će Hazard napustiti “plavce“ i preći u Real Madrid. Naravno, Sarri želi da Belgijanac ostane, ali isto tako smatra da mu klub ne bi trebao stvarati problem ukoliko želi da ide.

Chelsea traži način da obnovi ugovor sa Hazardom, jer aktuelni ističe u ljeto 2020. godine. Ukoliko ga ne produže, rizikuju da na kraju sljedeće sezone jedan od najboljih ofanzivnih veznjaka svijeta napusti klub kao slobodan igrač.

I dok Sarri tvrdi da mlada zvijezda kluba Callum Hudson-Odoi, za kojeg je Bayern nudio preko 35 miliona eura, neće nigdje ići, za Hazarda kaže da ima pravo sam odlučivati o svojoj budućnosti.

“Situacija sa Hazardom je drugačija. On ima 28 godina. Ako želi da ide, mislim da treba otići. Naravno, nadam se suprotnom. Nadam se da će ostati ovdje. On u ovom trenutku ima potencijal da postane najbolji fudbaler Evrope“, rekao je Sarri.

Hazard je u Chelsea došao 2012. godine iz francuskog Lillea u kojem je počeo profesionalnu karijeru. Za klub sa Stamford Bridgea odigrao je 329 takmičarskih utakmica i postigao 102 gola. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 98 puta uz 27 pogodaka.