Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hazard: Arsenal nije kandidat za titulu

chelseas-eden-hazard-in-action-with-tottenhams-eric-dier

Fudbaler Chelseaja Eden Azar smatra da su samo Liverpool i Manchester City rivali njegovom timu na putu ka tituli Premijer lige. Odlični Belgijanac je na taj način odbacio da bi gradski rivali Arsenal i Tottenham, ali i Manchester United, mogli da se uključe u trku za šampionski naslov.

“City i Liverpool su dobri timovi, a ukoliko želimo titulu moramo da budemo ispred njih. Sljedeće kolo igramo protiv Cityja, snažnog protivnika i želimo da nastavimo sa pobjedama. Puni smo samopouzdanja”, rekao je Hazard britanskim novinarima nakon trijumfa nad Tottenhamom (2:1).

Upravo je Arsenal, kojeg Hazard ne vidi u trci, posljednji savladao Chelsea 3:0, ali su dva mjeseca kasnije “plavci” zabilježili svih sedam pobjeda u engleskom prvenstvu.

“Prije dva mjeseca nismo bili spremni, ali sada znamo šta treba da radimo. Dajemo sve od sebe u svakom meču”, poručio je Hazard.

Fudbaleri Chelseaja nakon 13 kola nalaze se na vrhu Premijer lige sa 31 bodom, jednim više od Liverpoola i Manchester Cityja, tri od Arsenala i sedam od Tottenhama.