Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hazard: Bilo bi teško odbiti PSG

hazard psg

Veznjak londonskog Chelsea Eden Hazard (25) je uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka između Chelsea i PSG-a priznao je da bi bilo teško odbiti poziv “prinčeva”, što je samo podiglo tenzije pred duel ove dvije ekipe u elitnom klupskom takmičenju.

Zainteresovanost za belgijskog veznjaka pokazali su u više navrata Real Madrid i PSG nakon njegovih sjajnih nastupa prošle godine kada je Chelsea osvojio Premier ligu i Liga kup.

“Teško je reći ne PSG-u, kao i svim ekipama sposobnim za osvajanje Lige prvaka. PSG je sada u toj kategoriji. A za mene je osvajanje Lige prvaka glavni cilj”, izjavio je Hazard za francuski „Le Parisien“.

Upitan o svojoj budućnosti u londonskom klubu, Hazard je kazao da se u fudbalu nikada ne zna te dodao da će, ukoliko da ne dođe do promjene ugovora, u Chelseau biti i naredne sezone

“Iako su stvari komplikovane ove sezone, ja sam u Chelseaju. U dobroj sam grupi koja može osvajati trofeje svake sezone. U ovom trenutku zaista ne razmišljam o odlasku”, poručio je Hazard.

Belgijanac se bori da pronađe formu koju je imao prošle sezone kada je bio najbolji igrač Premier lige. On je ove sezone postigao samo jedan gol i to u pobjedi protiv engleskog drugoligaša MK Donsa u FA kupu.