Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hazard: Mogao bih završiti karijeru u Chelseaju

hazard

Eden Hazard (27), fudbalski reprezentativac Belgije kazao je da bi bez ikakvih problema mogao da završi igračku karijeru u Chelseaju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni ofanzivni vezni fudbaler u Chelseaju je od 2012. godine i od tada je pomogao klubu da osvoji nekoliko trofeja, među kojima i dvije titule šampiona Engleske. U posljednje vrijeme sve češće se spominje da ga želi Real Madrid, a ni sam igrač nije odbacio takvu mogućnost. Međutim, nakon sjajnog starta sezone pod novim menadžerom Mauriziom Sarrijem, belgijski fudbaler je za britanske medije izjavio da bio lako mogao ostati na Stamford Bridgeu.

“Mogao bih završiti karijeru u Chelseaju. Nemam problema s tim. Veoma sam sretan sa ovim klubom, s timom, a i moja porodica je sretna ovdje. Ali, ako i odem u Španiju, ni to nije problem. Volim navijače, mislim da i oni mene vole. Šta god da se desi u budućnosti, biću sretan i to je to“, kazao je Hazard.

Belgijski reprezentativac u London je stigao iz francuskog Lillea. Za “plavce“ je odigrao 310 takmičarskih utakmica i postigao 97 golova. U dresu Belgije nastupio je 95 puta uz 27 pogodaka.