Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hecking: Cijenimo Gent, pobjedu moramo zaslužiti na travnjaku

hecking

Uoči utakmice sa Gentom u osmini finala Lige prvaka, koja se igra večeras u 20:45 sati, trener Wolfsburga Dieter Hecking je kazao da se njegovi igrači ne smiju opuštati jer se pobjeda mora zaslužiti na travnjaku.

“I pored velikih problema sa povredama mislim da imamo dovoljno dobru ekipu da ostvarimo dobar rezultat pred revanš na našem terenu. Liga prvaka je nešto posebno i igrači to vrlo dobro znaju. Ovo je idealna prilika za njih i da se nametnu vlastitim reprezentacija pred Evropsko prvenstvo u Francuskoj”, rekao je Hecking.

Naglasio je da su pojedini njemački mediji potcijenili belgijskog predstavnika, što, kako je kazao, nije ispravan pristup prema ovoj utakmici.

“Vidim da su mediji u Njemačkoj potcjenili Gent i mogu slobodno reći da su pali na domaćem zadatku. Mi nismo poput njih i mnogo cijenimo našeg protivnika. Sve moramo zaslužiti na travnjaku”, upozorio je trener Wolfsburga.

Zanimljivo je da se ova dvije ekipe nikada do sada nisu sastajale u evropskim takmičenjima, što predstavlja pravu rijetkost na ovom nivou takmičenja.

Utakmica između Genta i Wolfsburga se igra u 20:45 sati na stadionu Ghelamco Arena u Gentu.