Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zabrana?

Hendikep za Dinamo, Vranješ neće zaigrati na Maksimiru

Ognjen-Vranjes-Tetovaza

Vranješ je prije osam godina je s moldavskim Šerifom izbacio Dinamo u pretkolu Lige prvaka nakon penala na Maksimiru

Pogledajte kompletnu ponudu MOZZARTA za večerašnji duel na Maksimiru.

Ognjen Vranješ defanzivac Anderlechta i reprezentativac Bosne i Hercegovine sklon skandalima i u zadnje vrijeme sklon lošoj igri u dresu svog kluba, kako se očekivalo nije ni doputovao u Zagreb gdje njegov klub večeras od 21 sat igra utakmicu posljednjeg kola grupne faze Evropa lige protiv Dinama.

Belgijski mediji, kao i navijači Anderlechta na svojim stranicama i forumima, ističu da je Vranješ zdrav i spreman, ali da u Hrvatsku nije došao kako ne bi podizao tenzije na nebitnoj utakmici. Jer Dinamo je siguran pobjednik grupe, a Anderlecht posljednji.

Vranješ je prije osam godina je s moldavskim Šerifom izbacio Dinamo u pretkolu Lige prvaka nakon penala na Maksimiru. Tada je ispod dresa nosio majicu Delija, navijača beogradske Crvene zvezde.

Podsjećamo, Vranješ je bio tragičar utakmice drugog kola Evropa lige Anderlecht – Dinamo (0:2).

Bosanskohercegovački reprezentativac i simpatizer vojvode Đujića prvo je skrivio jedanaesterac koji je realizirao Izet Hajrović, a zatim je odmah na startu drugog poluvremena dobio drugi žuti karton. Anderlecht se nakon toga više nije mogao vratiti u utakmicu.

Tako da je neigranje Vranješa večeras ipak više hendikep za Dinamo, a ne za Anderlecht, piše danas Index.hr.

Kladionica MOZZART uprkos neigranju Vranješa, stavila je Dinamo u ulogu izrazitog favorita.

Obzirom da se očekuje da odbrana gostiju bude manje propusna KVOTA 2.41 da Dinamo neće dati više od jednog gola čini se kao siguran izbor.

Granice RS, bauštelci, vojvoda…

Vranješ je na tijelo istetovirao granice Republike Srpske, pa ih je potom prekrio. Nedavno je navijače BiH koji ga zbog toga ne podržavaju nazvao “bauštelcima”, a zatim je tijelo “ukrasio” tetovažom četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata.

Na njegovoj desnoj ruci je lik Momčila Đujića, zločinca iz Drugog svjetskog rata koji je bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Krajem 1942. i početkom 1943. godine Đujić je sa svojim četnicima počinio pokolje u kojima je stravično mučeno i ubijano na stotine civila po selima Dalmatinske zagore: Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak. U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor.

Također, treba se sjetiti slučaja Nikole Gurovića, košarkaša kojem je svojevremeno bio zabranjen ulazak u Hrvatsku jer je na ruci imao istetoviranu tetovažu Draže Mihajlovića, četničkog komandanta u Drugom svjetskom ratu. Tako da nije isključeno da su i u Anderlechtu upozoreni da ostave Vranješa kod kuće.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!