Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brazil

Hernan Crespo novi trener Sao Paula

hernan crespo (1)

Sao Paulo je 1. februara otpustio trenera Fernanda Diniza, kada je postalo jasno da su nade u osvajanje titule šampiona Brazila ugašene,

Fudbalski klub Sao Paulo u petak je za novog trenera imenovao bivšeg argentinskog napadača 45-godišnjeg Hernana Crespa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Crespo je ovog mjeseca napustio klupu argentinskog Defensa y Justicia nakon senzacionalnog osvajanja Copa Sudamericane.

Poslije sjajne igračke karijere, tokom koje je igrao na tri Svjetska prvenstva, Crespo se trenerskim poslom počeo baviti 2015. godine u italijanskoj Modeni, zatim je preuzeo argentinski Banfield, a od 2019. je vodio Defensa y Justicia.

“Hernan Crespo savršeno se uklapa u naša razmišljanja o Sao Paulu. Ima pobjedničku istoriju, bio je sjajan sportista i vrlo je perspektivan trener“, rekao je predsjednik brazilskog kluba Julio Casares.

Sao Paulo je 1. februara otpustio trenera Fernanda Diniza, kada je postalo jasno da su nade u osvajanje titule šampiona Brazila ugašene, nakon što su bili na vrhu tabele većim tokom sezone. Četiri kola prije kraja prvenstva zaostaju sedam bodova za liderom Internacionalom, koji ima odigranu utakmicu više.

Sao Paulo ima šest naslova šampiona Brazila, a posljednji je osvojio 2008. godine.