Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Heynckes uoči Bešiktaša: Igraju lijepo, moramo biti oprezni

bundesliga-bayern-munich-vs-werder-bremen

Trener Bayern Minhena Jupp Heynckes je uoči utakmice protiv Bešiktaša u Ligi prvaka izjavio da turska ekipa posjeduje veoma dobre i kvalitetne nogometaše, zbog čega je svoje momke pozvao na oprez, javlja Anadolu Agency (AA).

“Vidio sam da imaju nogometaše koji su nekada igrali u Barceloni, Real Madridu i Valenciji. Također, imaju dvojicu nogometaša iz Holandije. Kako god, radi se o veoma dobroj ekipi”, kazao je Heynckes pred meč osmine finala Lige prvaka koji je na programu u utorak.

Posebno je pohvalio trenera turskog tima Šenola Guneša.

“Formula uspjeha je sigurno u treneru. Radi se o vrlo iskusnom i dobrom stručnjaku. Veoma dobro vodi ekipu”, rekao je trener Bayerna.

Napomenuo je i kako ekipa Bešiktaša igra veoma lijep fudbal.

“Nije uopšte iznenađenje da su grupnu fazu takmičenja završili na prvoj poziciji uz čak tri pobjede u gostima. To nam je upozorenje, a to sam rekao i svojim nogometašima. Zato moramo biti oprezni”, kazao je Heynckes.

Mats Hummels, nogometaš Bayerna, na konferenciji za medije je također kazao da Bešiktaš igra vrlo lijep nogomet.

“Zasluženo su bili prvi u grupi. Imaju velika imena u ekipi. Gledali smo neke snimke. Stvarno posjeduju taktički i lični kvalitet. Bitno je da smo skoncentrisani kako bi pobijedili Bešiktaš”, rekao je Hummels.

Meč Bayern Minhena i Bešiktaša na programu je od 20.45 sati u utorak.