Hiddink: Uživam, ali se povlačim na kraju sezone

hiddink

Menadžer Chelsea Guus Hiddink najavio je da će se povući iz trenerskog posla na kraju sezone iako uživa u vođenju londonskog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hiddink je stigao u Chelsea sredinom decembra prošle godine kao zamjena Joseu Mourinhu koji je otpušten nakon serije loših rezultata u Premier ligi.

Kako prenose britanski mediji, 69-godišnji Holanđanin je izjavio da ne planira ostati u klubu najavivši da će sljedeće sezone “plavce” gledati samo sa tribina.

“Osjećam se spremno, svježe i svako jutro se budim sa osmjehom. Iako nam je teško kada izgubimo ja volim da idem na Conham, na trening. S druge strane, mlađi moraju preuzeti stvari i ja se moram povući. Posjećivat ću Chelsea često i naredne sezone, ali ne razmišljam raditi negdje drugo“, rekao je Hiddink.

Chelseajev veznjak Oscar ipak, vjeruje da će se Holanđanin predomisliti.

“Vidjevši koliko mu dobro ide, ne bi me iznenadilo kada bi Guus ostao. Igramo dobro kao tim. Povjerenje je veliko i cijeli tim je sretan u ovom trenutku. S obzirom da je popularna ličnost, velike su šanse da će ostati”, izjavio je Oscar.