Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki uspijeh

Historijska pobjeda zagrebačkog Dinama u Evropskoj ligi

dinamo

Dinamo ostaje lider na tabeli grupe D sa maksimalnih 12 bodova

Dinamo je večeras na Maksimiru savladao Spartak iz Trnave sa 3:1 i tako osigurao jednu od prve dvije pozicije u svojoj grupi D.

Zagrepčani su skoro pola stoljeća čekali da prezime u Evropi, što će se ovoga puta napokon desiti pa se može reći da je Dinamo večeras ostvario historijsku pobjedu.

Gusta se magla spustila na Maksimir. Vidljivost je bila slaba i utakmicu je bilo zaista teško pratiti, ali to na kraju nije pokvarilo veliko slablje domaćih igrača i navijača nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Dinamo je poveo u 22. minuti kada je asistirao Gavranović, a Gojak petom pogodio za vodstvo Modrih od 1:0. Za novog A reprezentativca naše zemlje je to bio drugi gol u Evropskoj ligi ove sezone nakon što je zabio i Anderlechtu u Briselu.

U 36. minuti, Kadlec je matirao svog golmana i doveo Dinamo do sigurnih 2:0 s kojim se otišlo na odmor. Ipak, gosti se iznenada vraćaju u utakmicu u 63. minuti kada Chanturishvili smanjuje na 2:1, ali konačan rezultat utakmice postavlja Oršić u 80. minuti.

Za Dinamo su i Gojak i Hajrović odigrali po 90 minuta, dok Menalo ponovo nije bio u konkurenciji.

Dinamo ostaje lider na tabeli grupe D sa maksimalnih 12 bodova i najvjerovatnije će u drugi krug sa prvog mjesta. Fenerbahče ima sedam, Trnava tri a Anderlecht jedan bod nakon četiri kola.