Fudbal

ibra u svom stilu

Hit o kojem pišu mediji: Ibrahimovićev govor na Sanremu odjeknuo u Italiji (VIDEO)

07/03/2021

Napadač Milana imao je ulogu suvoditelja programa u Sanremu, a njegova odluka da usred sezone ode na festival uzrokovala je brojne reakcije navijača Milana

Zlatan Ibrahimović bio je počasni gost na muzičkom festivalu u Sanremu, a jučer je održao govor u kojem je pojasnio zašto je došao na mjesto koje s nogometom nema nikakve veze.

Napadač Milana imao je ulogu suvoditelja programa u Sanremu, a njegova odluka da usred sezone ode na festival uzrokovala je brojne reakcije navijača Milana.

Tokom cijelog trajanja festivala Ibrahimović je igrao ulogu arogantne zvijezde, nekoliko puta je naglašavao da je to njegov festival, da je sada on preuzeo kontrolu, ali sinoć je oduševio monologom na zatvaranju. Njegove riječi prenijeli su svi italijanski mediji, mnogi i na naslovnicama.

“Svi su prije festivala znali ko je Zlatan. Zašto je Zlatan onda došao ovamo? Jer voli izazove i adrenalin. Ako si ne postavljate izazove, nikad nećete pobijediti”, rekao je Ibrahimović u uvodu pa dodao:

“U karijeri sam odigrao 945 utakmica i pobijedio u mnogima, ali ne svima. Osvojio sam 11 titula, ali i izgubio neke. Ja sam Zlatan i kad ne pobijedim u svakoj utakmici. Ja sam Zlatan kad pobjeđujem i kad gubim. Zabio sam puno golova, ali nekoliko sam i promašio. Samo nekoliko.”

Na kraju je Ibrahimović malo odahnuo pa rekao završnih nekoliko rečenica kojima je poslao poruku kojom je oduševio publiku i organizatore.

“Neuspjeh nije suprotan uspjehu, on je dio uspjeha. Ne raditi ništa je najveći neuspjeh od svih. Ako Zlatan može pogriješiti, onda možete i vi. Najvažnije je svakog dana raditi razliku. Trud, posvećenost i koncentracija su ključni”, rekao je Ibrahimović pa dodao:

“Ja sam na ovom festivalu kako bih vam rekao da i vi na neki svoj način možete biti Zlatan. Posebna zahvala Italiji, mom drugom domu”, rekao je Zlatan, prenosi Index.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.