Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ništa od nastavka?

Hitan sastanak klubova Serie A, prekid znači gubitak 233 miliona eura

mario-mandzukic-emre-can-juventus

Ako se prvenstvo ne nastavi, moguće je i potpuno realno očekivati da TV kuće neće isplatiti klubovima 233 miliona eura za prava prenosa za ovu sezonu

S obzirom na novonastalu situaciju i pozitivne nalaze na koronavirus u nekoliko klubova Serie A, kao i odnosa s TV kućama, održat će se sastanak Serie A po hitnom postupku.

Pozitivni igrači u Fiorentini, Sampdoriji i Milanu, između ostalih, natjerali su svih 20 klubova da sazovu hitan sastanak svojih predstavnika za srijedu.

Svi klubovi ranije su istaknuli da žele nastaviti prvenstvo, ali će se na sastanku razmatrati i neki drugi scenariji među kojima je i potpuni prekid lige.

Ono osnovno o čemu će se pričati je način na koji bi se klubovi trebali postaviti prema TV kućama koje imaju prava na prijenos Serie A.

Ako se prvenstvo ne nastavi, moguće je i potpuno realno očekivati da TV kuće neće isplatiti klubovima 233 miliona eura za prava prenosa za ovu sezonu.

Slično kao u Francuskoj

Većina klubova ovisi o novcu od TV prava pa su spremni spomenuti novac potraživati i na sudu. Međutim, ako se prvenstvo zbilja prekine, klubovi će teško dobiti tu pravnu bitku.

Dosad je prekinuta samo jedna liga među ligama Petice, ona francuska, a prvak, putnici u Evropu i klubovi koji će ući i ispasti iz lige određeni su prema stanju na tablici. Sličan scenarij moguć je i u Italiji.