Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hitzfeld: Oduševljen sam zbog Hasanovog imenovanja

000_APP2001052351386

Novi sportski direktor najtrofejnijeg njemačkog kluba je Hasan Salihamidžić, a Bild je dan nakon imenovanja otkrio kako se sve desilo, odnosno kako su čelnici kluba došli na ideju da povjerenje ukažu Salihamidžiću. Ideja se navodno pojavila u snu predsjednika Ulija Hoenessa.

– Hasan je pravi čovjek za Bayern. Došao je bez ičega s 15 godina u Hamburg i uspio. Poznaje klub, prošao je kroz uspone i padove, rekao je Hoeness, da bi potom izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge kontaktirao 40-godišnjaka iz Jablanice koji je prethodno obavljao funkciju ambasadora Bayerna.

Bild podsjeća da su 15-godišnjeg Salihamidžića 1992. roditelji poslali kod rodbine u Hamburg. Još u prošli petak Rummenigge je informisao Carla Ancelottija o novom sportskom direktoru. Ancelotti je rekao da je zadovoljan izborom.

– Ubijeđen sam da će odlično sarađivati s Bracom. Hasan je marljiv, odan, osoba koja govori pet jezika, rekao je Rummenigge.

Salihamidžić ima ugovor do 2020, a njegov zadatak je da brine o mladima, bude veza između trenera, i Upravnog odbora.

– Oduševljen sam s odlukom. Hasan ima veliko iskustvo, zna kako fudbal funkcionira. A kada je riječ o finansijama, imat će punu podršku Kallea (op. Rummenigge) i Ulija, rekao je Hasanov trener Ottmar Hitzfeld.