Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hns

HNS odlučio promijeniti kamp u kojem će biti tokom SP-a u Kataru

dalic

Zadovoljstvo promjenom je i hrvatski selektor Zlatko Dalić

Hrvatski nogometni savez iskoristio je mogućnost zamjene prioritetne opcije za bazni kamp reprezentacije tokom Svjetskog prvenstva ove godine u Katru pa će “Vatreni” tokom turnira boraviti u hotelu Hilton Doha, saopćili su iz nacionalne krovne nogometne organizacije.

Do promjene je došlo nakon što je jedna od reprezentacija koja se nije uspjela u martu plasirati na SP izgubila pravo rezervacije hotela, a osnovni motiv za takav potez bili su nogometni uslovi, saopćio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

“Dusit je izvrstan hotel koji je zadovoljavao sve naše uslove, no kada se ukazala prilika rezervirati ovaj kamp brzo smo reagirali, napravili inspekcijsku posjetu i brzo se sve dogovorili s selektorom i kapitenom koji su podržali tu promjenu. Glavna prednost je trening centar koji je puno bliže hotelu i koji ima bolje uslove za igrače, a to nam je bio prioritet u izboru”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Zadovoljstvo promjenom je i hrvatski selektor Zlatko Dalić.

“Sjajno je Savez reagirao u manje od 24 sata, čim se ukazala ta šansa da uđemo u Hilton. Dusit je odličan hotel, ali ovdje imamo objektivno puno bolji trening centar, s kakvim smo se upoznali tokom ove akcije i koji će nam zaista osigurati savršene uslove za rad. Pri tome, igračima će biti puno ugodnije kada mogu na svježem zraku popiti kafu i družiti se tokom dana, što je u klasičnim gradskim hotelima poput Dusita puno teže”, kazao je Dalić.

HNS konačan ugovor o korištenju treba sklopiti do 30. aprila, do kada sve reprezentacije imaju pravo promjene baznog kampa.