Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNS odlučio: Zlatko Dalić vodiće Hrvatsku na SP-u u Rusiji

dalic_hrvati

Premda je već odradio tri utakmice za kormilom hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić i službenoj postaje izbornik ‘vatrenih’.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje saradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza pa će tako Dalić povesti hrvatsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Izvršni odbor HNS-a verificirat će ovaj dogovor na sjednici iduće sedmice, nakon čega će biti potpisan ugovor o saradnji, prenosi Hina.

Podsjetimo, Dalić je preuzeo hrvatsku reprezentaciju nakon remija protiv Finske te je pobjedom protiv Ukrajine osigurao dodatne kvalifikacije, u kojima su Vatreni s ukupnih 4-1 slavili protiv Grčke i tako izborili deseto veliko takmičenje od samostalnosti.

“Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru HNS-a na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što većem nivou, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima”, kazao je Dalić.