Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čeka se objava odluke

HNS vraća navijače na tribine

dinamo

U HNS-u kažu da se vode odlukama Uefe koja je dopustila da trećina kapaciteta stadiona bude popunjena na Superkup utakmici Bayerna i Seville, koji će se igrati 24. septembra u Budimpešti

HNS je, kao i većina saveza uoči posljednjeg kola prošlosezonskog prvenstva zabranio odigravanje utakmica pred gledateljima zbog loše epidemiološke situacije. U međuvremenu se situacija baš i nije poboljšala, ali navijači bi se trebali vratiti na tribine već u sljedećem kolu Hrvatski Telekom Prve lige i 2. HNL, najavljuju hrvatski medeiji.

“Imamo radnu grupu koja će predložiti da se vrate gledatelji na tribine, jedna trećina kao što je dozvoljeno uz prethodno odobrenje Županijskih štabova civilne zaštite i, naravno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera”, potvrdio je za 24sata izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

No, konačna odluka još nije objavljena, na žalost svih navijača koji su se ponadali kako će možda odluka pasti već za 4. kolo HT Prve lige koje je na rasporedu ovog vikenda. Jer igraju se dva derbija, onaj najveći između Hajduka i Dinama, te ništa manje zanimljiviji sraz Osijeka i Rijeke.

U HNS-u kažu da se vode odlukama Uefe koja je dopustila da trećina kapaciteta stadiona bude popunjena na Superkup utakmici Bayerna i Seville, koji će se igrati 24. septembra u Budimpešti.

Shodno tome će se dozvoliti prisustvo publike na stadionima na kojima se igra Hrvatski Telekom Prva liga i 2. HNL, a kapacitet popunjenosti će također biti trećina kapaciteta stadiona.

Službenu odluku tek treba donijeti Izvršni odbor HNS-a, a na tome radi radna grupa koja je još u proljeće osnovana za povratak nogometa, te je i dalje aktivna u praćenju i provođenju mjera.

Sada je najrealnije očekivati da odluka o povratku navijača na stadione na snagu stupi od 6. kola koje se igra od 25. do 27. septembra. Tada je na rasporedu derbi Dinama i Rijeke.

No, konačnu odluku hoće li se utakmice igrati s trećinom gledatelja na tribinama ili ipak na praznom stadionu neće donositi HNS, konačnu presudu će ipak donijet štabovi civilne zaštite u svakoj županiji ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji…