Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoće Azmir Husić dići ruke od Slobode?

azmir_husic

Nakon što je Tuzlom odjeknula informacija da bi FK Sloboda mogao ostati bez Evrope zbog neizmirenih obaveza na ime treće rate reprograma duga, potpisanog sa Poreznom upravom FBiH, oglasio se i predsjednika kluba Azmir Husić.

“U Bosni je sve moguće, pa i to da ne igramo Evropu, a potpisali smo reprogram. Zapelo je u 30.000 maraka. Na donatorskoj večeri prikupljena su određena sredstva, ali nedostaje toliko da se plati treća rata. Gradske vlasti tvrde da nemaju više novaca, a ja mislim da nekome ja lično ne odgovaram i da bi najsretniji bili da Azmir nema ništa sa Slobodom. Mogu ja otići, ali sumnjam da će naći ovakvu budalu da dođe na Tušanj. Mi smo dobili licencu za Evropu u sezoni 2015./2016. i ne bi trebalo biti upitno odigravanje pretkola Evropa lige, ali opet kažem, ovo je Bosna, sve je moguće”, kazao je za Husić za Bportal.

Prema potpisanom sporazumu i reprogramu duga planirano je da Sloboda u naredne tri godine u jednakim ratama izmiri sve svoje obaveze prema Poreznoj upravi. Riječ je o dugu koji se u FK Sloboda skupljao proteklih 18 godina. Međutim, nakon što su uplaćene prve dvije rate, problem je nastao kod treće.

Na donatorskim večerama koje su nedavno održane u Tuzli sakupljeno je oko 160.000 KM. Ostatak 30.000 KM koliko nedostaje za treću ratu duga niko, čini se, ne da.

Slobodu su u posljednjih nekoliko dana već napustila tri prvotimca, Mersudina Ahmetović, Elvis Sarić i Perica Ivetić.