Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sve opcije otvorene

Hoće li FIFA sankcionisati NSBiH zbog prijateljske utakmice s Rusima?

fuad colpa
Fuad Čolpa / FOTO: tv n1

Mnogi su odmah posumnjali da će takva odluka rezultirati sankcijama UEFA i FIFA prema Nogometnom savezu BiH i našem državnom timu

Odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da prihvati ponudu za prijateljski meč s Rusijom, obišla je sportski svijet.

Mnogi su odmah posumnjali da će takva odluka rezultirati sankcijama UEFA i FIFA prema Nogometnom savezu BiH i našem državnom timu.

Tako je FIFA-ina služba za odnose s javnošću dobila upit ruskog portala Sport-Express, koji se interesovao da li su moguće sankcije prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine ako odigra meč s Rusijom.

“U ovom trenutku ne možemo komentarisati moguće sankcije prema reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon utakmica sa Rusijom. Ne možemo vam pomoći”, odgovorili su iz FIFA-e na upit Sport-Expressa i tako ostavili sve opcije otvorenima.

Podsjetimo, prijateljski meč Rusije i BiH dogovoren je za 19. novembar u St. Peterburgu. Odluku da se igra meč sa reprezentacijom koja je izbačena iz svih FIFA i UEFA takmičenja donio je Komitet za hitnost NSBiH. Među članovima Komiteta koji su digli ruku za prijateljsku utakmicu s Rusima dok njihova vojska razara Ukarjinu i ubija Ukrajince bio je i Fuad Čolpa, predsjednik FS Kantona Sarajevo.