Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sulude kombinacije

Hoće li Mbappe pristati da napusti evropski fudbal? PSG je već rekao “da”

mbappe
Foto: PSG/Twitter
Mbappe

Najplaćeniji igrač PSG-a morao je do kraja juna produžiti ugovor koji mu završava sljedećeg ljeta ili otići

Fabrizio Romano piše da Mbappe još nije u kontaktu s predstavnicima Al-Hilala. PSG je prihvatio navodno ponudu od 300 miliona eura, javio je Sky Sports, ali još Mbappe mora prihvatiti uslove. Saudijci mu nude plaću od 200 miliona eura po sezoni, a taj iznos može dosegnuti i 700 miliona eura ako se u njega zbroji zarada od komercijalnih aktivnosti, snimanja reklama itd.

Prema Sky Sports Al-Hilal Mbappea želi dovesti na samo jednu sezonu i nakon toga ga pustiti da ode u Real Madrid. Predstavnici Al-Hilala dobili su dozvolu da pregovaraju s Mbappeom, koji mora prihvatiti njihove uslove da bi posao bio gotov.

Najplaćeniji igrač PSG-a morao je do kraja juna produžiti ugovor koji mu završava sljedećeg ljeta ili otići. Treće opcije nema jer PSG-u ne pada na pamet dogodine bez odštete pustiti superzvijezdu koju plaća vrtoglava 72 miliona eura godišnje.

Mbappe je od tada u medijima ponavljao kako ne želi otići iz PSG-a ovog ljeta, ali jasno je da ga klub sada mora prodati.

Mbappeu navodno nude čak 700 miliona eura plaće i to za samo godinu dana. Nakon toga bi ga pustili u Real, jedini klub u koji Mbappe želi.