Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoće li Real istresti 60 miliona za igrača koji dvije godine nije odigrao ništa?

andre_gomes1

Hrvatski internacionalac Luka Modrić uskoro će proslaviti 31. rođendan, a madridski Real kako javljaju španski mediji već mu je našao zamjenu.

Andre Gomes slavi 23. rođendan za dvije sedmice, a prema tvrdnjama medija mogao bi ga proslaviti kao igrač Reala.

Dogovor predsjednika Valencije Petera Lima i Florentina Pereza još uvijek nije postignut, ali s obzirom da se radi o velikim prijateljima koji u zadnje vrijeme odlično posluju, vrlo je moguće da će se dogovoriti.

Lim i Perez se trabaju dogovoriti oko odštete, čime bi Gomes postao drugo veliko pojačanje Reala ovog ljeta. Podsjećamo, prethodno je Real otkupio ugovor Alvara Morate od Juventusa.

Valencia, koja je prošle godine Benfici za Gomesa platila 15 miliona eura, za njega sada traži 65 miliona.

Real je pak spreman platiti 50, uz još 5 ili maksimalno 10 miliona eura bonusa, piše Marca. Prvak Evrope navodno nije sam u lovu na Gomesa, jer želi ga i Barcelona, Manchester United, Juventus, PSG i Chelsea.

No, zanimljivo je da se Gomes nije proslavio na nedavno završen EP u Francuskoj koje je osvojila upravo njegova reprezentacija Portugala. No, izgleda da to Perezu nije sporno i da on vjeruje da se radi o svjetskom kvalitetu.

Gomes je sjajno je odigrao 2014/15, prvu sezonu u Primeri, koju je u Valenciji proveo na posudbi.

Ali, u maju prošle godine teško je ozlijedio lijevi kvadriceps i nakon operacije pauzirao tri mjeseca. Vratio se bez da je prošao pripreme, pa je ubrzo opet morao na prisilnu pauzu, a tokom sezone je često nastupao nespreman i neoporavljen, što se vidjelo i po tome kako je igrao. Zato što je potpuno pogrešno procijenio stanje najskupljeg igrača ekipe, šef Valencijine medicinske službe dobio je otkaz.