Fudbal

uefa

Hoćemo li biti domaćini na Bilinom polju protiv Sjeverne Irske?

13/08/2020

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine 4. septembra bi trebala biti gost Italiji, a tri dana kasnije dočekati Poljsku. Susret baraža, odnosno play-offa Lige nacije, protiv Sjeverne Irske planiran je 8. oktobra na stadionu Bilino polje

Uticaj pandemije korona virusa mogao bi navesti UEFA-u da neke od utakmica Lige nacija organizira na neutralnom terenu, a odluka o tome mogla bi biti donesena prije finala Lige prvaka koje se igra 23. avgusta.

Prva dva kola novog izdanja Lige nacija igraju se početkom septembra, a s obzirom na zdravstvenu situaciju u Evropi, gdje u nekim zemljama raste broj zaraženih, Uefa želi izbjeći situaciju u kojoj bi utakmice bile otkazane u posljednji trenutak.

“Bliska saradnja između svih reprezentacija i UEFA bit će nužna kako bi se osiguralo regularno organiziranje svih utakmica. Mogućnost igranja međunarodnih utakmica na neutralnom terenu ne može biti odbačena na ovoj razini”, objavila je UEFA prošle sedmice.

UEFA je otkazala prvenstvo za nogometašice U-17 koje se trebalo igrati u Švedskoj, a odgodila je i turnir za mlade nogometaše U-19, kao i neka druga natjecanja.

UEFA insistira da se sve utakmice igraju bez geldalaca, ali postoji pritisak iz nekih zemalja gdje se zdravstvena situacija poboljšala da se dopusti ograničen broj gledatelja na tribinama.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine 4. septembra bi trebala biti gost Italiji, a tri dana kasnije dočekati Poljsku. Susret baraža, odnosno play-offa Lige nacije, protiv Sjeverne Irske planiran je 8. oktobra na stadionu Bilino polje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.