Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoćemo li večeras svjedočiti do sada neviđenom slučaju u Ligi prvaka?

mou cass
GRAFIKA Marca.com

Jose Mourinho ukupno je u karijeri, do ove sezone, 11 puta vodio neki tim u grupnoj fazi Lige prvaka i nikada nije ispao. Iker Casillas u svojoj je karijeri do sada igrao 16 sezona grupne faze Lige prvaka i nikada ranije nije ispao.

Kako stvari stoje večeras bi jedan od spomenute dvojice prvi put u karijeri završio takmičenje u Ligi prvaka već u grupnoj fazi. U posljednjem kolu grupe G snage će odmjeriti upravo Mourinhov Chelsea i Casillasov Porto.

Pjanić otkrio pet faktora koji su mu promijenili život

pjanic123

Ukoliko Dinamo iz Kijeva opravda ulogu izrazitog favorita kod Maccabija iz Tel Aviva (ekipe koja je zabila 1 i primila 15 golova do sada, pri tome ne osvojivši ni boda), ili Mourinho ili Casillas opraštaju se od Lige prvaka nakon grupne faze koja završava večeras.

Chelsea i Porto imaju trenutno 10 bodova, dok Dinamo ima 8. U slučaju pobjede Dinama, a eventualnog remija na Stamford Bridgeu, ispada Porto. U tom bi slučaju bila formirana tabela od tri tima s istim brojem bodova, bez utakmica protiv Maccabija. Svi bi opet imali isti broj bodova (5), s tim da bi Porto imao najlošiju gol razliku, -1. Chelesa bi imao gol razliku 0, a Dinamo +1.

U slučaju pobjede Dinama, a bilo čije pobjede na Stamford Bridgeu od LP se oprašta poraženi tim. Naravno ukoliko Dinamo ne pobijedi, rezultat na Stamford Bridgeu neće imati nikakvu važnost kada je prolaz dalje u pitanju.

Kada su titule u pitanju, Casillas ima jednu više od Mourinha (3), naravno sve osvojene u dresu Reala, dok je karizmatični Portugalac dva puta osvajao Ligi prvaka, prvo s Portom, a potom s Interom. Mourinho i Casillas odavno nisu u dobrim odnosima. Tačnije od kada su zajedno bili u Realu. Upravo je Mourinho potjerao Casillasa na klupu, nakon čega legenda Reala više nikada nije bio isti. Na kraju je otišao u Porto.

Zanimljivo, Mourinho ima 34 remija, a Casillas 34 poraza u nastupima u Ligi prvaka. Ukoliko se večeras bilo koja od ove dvije brojke promijeni, Porto vjerovatno ispada.