Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hodgson ljut na medije: Zašto sam ovdje?

roy hodgson34

Bivši engleski selektor Roy Hodgson se dan nakon ispadanja Engleske s Evropskog prvenstva još jednom morao suočiti s često neugodnim britanskim medijima. Hodgson je odmah nakon ispadanja od Islanda podnio ostavku i nije mu se ni malo svidjelo što se ponovno morao pojaviti na konferenciji.

“Nemam pojma šta radim ovdje. Više nisam selektor i mislio sam da je dovoljno ono što sam rekao jučer. Ali su mi rekli da je važno da se pojavim, pretpostavljam zbog toga što su ljudi još uvijek pogođeni našim lošim nastupom i ispadanjem s takmičenja,” rekao je Roy Hodgson na konferenciji za medije pa je nastavio:

“Pretpostavljam da je neko morao istupiti i primiti na sebe sve drvlje i kamenje koje sada slijedi. Jasno je kako se osjećam, razočaran sam. Uopće nisam mogao naslutiti da ćemo ovako završiti. Mislim da svako ko zna nešto o nogometu ili ko je odigrao barem jednu utakmicu zna kako se osjećam.”

“Nisu me natjerali da dođem. Nisam želio da me iko u ovoj prostoriji optuži da sam bio zabrinut ili da sam se bojao suočiti s medijima. Mislim da ovo nije uopće bilo potrebno jer vam ne mogu reći ništa što već ne znate ili što već niste napisali. Došao sam jer nikada nisam izbjegao konferenciju. Nikada od nikog nisam bježao,” zaključio je.