Fudbal

bh telecom premijer liga

Hodžić nastavlja karijeru u Španiji, oglasila se i Sloboda

05/07/2020

Pregovori o transferu mladog Hodžića su okončani na obostrano zadovoljstvo i za sada je to najveći transfer nove Uprave kluba

U januaru ove godine Sloboda je obavijestila javnost o transferu Armina Hodžića, ali je talentovani nogometaš proljetni dio sezone ipak proveo u tuzlanskoj ekipi, kao posuđeni igrač.

Ovog ljeta će Hodžić karijeru nastaviti u Španiji, u ekipi Alcorcona koja se takmiči u drugoj španskoj ligi, popularnoj Segundi. Pregovori o transferu mladog Hodžića su okončani na obostrano zadovoljstvo i za sada je to najveći transfer nove Uprave kluba, navode iz Slobode, ne otkrivajući ipak o kojem iznosu je riječ.

“Želja svakog fudbalera je da napravi transfer u inostranstvo. Meni se ta želja ostvarila i sada idem na daleko veći nivo gdje ću se truditi da svojim radom opravdam očekivanja ljudi koji su me doveli. Zahvaljujem se svom klubu, Slobodi, koji mi je pružio priliku da napredujem, da igram, hvala mojim trenerima koji su svaki na svoj način nadograđivali moju igru, hvala mojim saigračima sa kojima sam odrastao i na terenu sticao iskustvo, veliko hvala navijačima kluba. Iskreno se nadam da će Sloboda sa ljudima koji je vode jednog dana biti stabilna ekipa koja će se boriti za najveće plasmane. Tuzla i Sloboda i to zaslužuju”, kazao je Hodžić.

Armin Hodžić je u dresu Slobode u svim selekcijama odigrao 124 utakmice i postigao je 21 gol.

Povodom rastanka, tuzlanski klub je poželio sve najbolje mladom igraču u nastavku karijere:

“Svojim predanim radom, velikim odricanjem došao si do toga da seliš u zemlju najljepšeg fudbala. Velikane sa svjetske scene si do sad gledao, a sada ćeš imati priliku i igrati protiv njih. Tvoja hrabrost i odlučnost su trasirali tvoj put i na njemu nemoj stati. Sada još hrabrije i odlučnije gazi naprijed. Ti to možeš i mi vjerujemo u tebe.

Zajedno sa svojim saigračima pokazao si važnost kolektiva. Za crvenu i crnu boju borio si se u najtežim momentima. Sada kad ideš na daleko veći nivo, sada kada te obasjaju svjetla reflektora na svjetskoj pozornici, nemoj da odustaješ u borbi da postaneš najbolji u poslu kojim se baviš. Daj svoj maksimum. Ti to znas i ti to možeš, a kao i nebrojeno puta do sada, tvoj Fudbalski klub Sloboda će biti uz tebe.

Dragi Armine, želimo ti mnogo uspjeha, nadamo se da će te povrede zaobići i da ćeš na najbolji mogući način u svijetu prezentovati Tuzlu i Slobodu. Naša djeca su naš ponos. Ti si naš ponos i sigurni smo da uz kvalitetan rad možeš mnogo napredovati. Sretno.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.