Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hodžić: U historiji Videotona meč protiv Želje je posebno važan

23606_73weuQ4BPI

Armin Hodžić je govorio za zvaničnu stranicu Vidi MOL-a, te se osvrnuo na dane djetinjstva u Sarajevu, odlazak u Liverpool, zagrebačke dane i Dinamo, te na kraju i dolazak u Mađarsku. Prvo pitanje očekivano se odnosilo na rat u Sarajevu.

– Rođen sam u tom strašnom vremenu, ali ga ne pamtim. Znam o tome samo iz priča starijih i iz nekih historijskih dokumenata. Odrastao sam u četvrti gdje se voli sport. Oko mene su bila igrališta za košarku i fudbal. Volio sam fudbal od malena, a sa Željom sam puno putovao i proveo mnogo vremena kao dječak u autobusima. Išli smo van granica BiH i u Sarajevo donosili pehare i priznanja, ispričao je novi igrač Vidija.

Onda je uslijedio odlazak u Liverpool.

– Mnogo sam se trudio da opravdam povjerenje i dokažem da imam mjesta u Liverpoolu. Ipak, nije bilo lako jer sam stalno imao probleme sa dokumentacijom. Pokušavao sam se koncentrisati na fudbal i biti što bolji. Nastupao sam za mladi tim, a onda sam se morao vratiti u Željezničar, kazao je Hodžić.

Vrhunac je uslijedio u Dinamu.

– U Dinamo sam došao kao igrač Liverpoola. Bilo je odlično iskustvo. Tu sam se potpuno afirimisao… Postigao sam ukupno 51 gol, a ono što posebno pamtim je prvi poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koji je uslijedio tad. Bio je to susret protiv Španije koji ću vječno pamtiti, dodao je.

Osvrnuo se za kraj i na Videoton.

– Čuo sam mnogo dobrih stvari o klubu. Pričali su mi Anel Hadžić i Asmir Suljić… Ponosan sam što sam tu, ovo je veliki klub. Raspitao sam se i na internetu o svemu i našao podatke o nevjerovatnoj 1985. koja se veže i za meč protiv Željezničara, kluba koji mi je kao majka, opisao je Hodžić.