Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bundesliga

Hoeness najavio velike promjene: Očekujte novi Bayern

uli

Bayern već duže vrijeme ne dolazi do same završnice u Ligi prvaka, a ove sezone je loše startovao i u Bundesligi i već ima sedam bodova zaostatka za liderom Borussijom iz Dortmunda.

Prvi čovjek Bayerna Uli Hoeness, svjestan poslije najnovijeg poraza od Borussije iz Dortmunda da su potrebne radikalne promjene, najavio je da će se klub u skorijoj budućnosti ozbiljno aktivirati na tržištu igrača.

Ipak, Hoeness je najavio da se velike promjene neće dogoditi u zimskom prelaznom roku, već tek na ljeto.

– Ne, sigutno nećemo ništa raditi na tržištu u januaru. Dovoljno je što će se prije Božića vratiti Kingsley Coman, a Thiago Alcantara biće opet u poginu za dvije, tri nedjelje. Od zime ne očekujte ništa, ali zato će Bayern na ljeto biti vrlo aktivan na transfer tržištu. Sljedeće godine očekujte velike promjene, sigurno ćemo promijeniti lice našeg tima – rekao je prvi čovjek Bavaraca.

Bayern već duže vrijeme ne dolazi do same završnice u Ligi prvaka, a ove sezone je loše startovao i u Bundesligi i već ima sedam bodova zaostatka za liderom Borussijom iz Dortmunda, piše Sport klub.

Inače, Bavarci do ove sezone čvrsto odlučiči da neće za jednog igrača davati 100 i više miliona eura, ali izgleda da se i taj stav polako mijenja.