Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjeda u produžecima

Holandija je u finalu Lige nacija: Utakmicu odlučile greške Engleza

de lift

Osuli su kritičari drvlje i kamenje po de Ligtu, zaboravivši da se radi o 19-godišnjem dečku, ali ih je ubrzo demantovao

Jedan od najperspektivnijih štopera svijeta, Matthijs de Ligt, obilježio je večerašnje polufinale Lige nacija između Holandije i Engleske.

Prvo je u 31. minuti naivno izgubio loptu na svojoj polovini, a zatim i nespretno reagovao te napravio penal na Rashfordu, koji ga je minut poslije sam pretvorio u pogodak.

Osuli su kritičari drvlje i kamenje po de Ligtu, zaboravivši da se radi o 19-godišnjem dečku.

On ih je zatim napomenuo da se radi o jednom od najvećih svjetskih talenata. Nakon sjajno izvedenog kornera, nadskočio je sve igrače Engleske i zakucao loptu u mrežu za izjednačenje.

Da ne bude de Ligt jedini mladi štoper sa velikom greškom u ovom meču pobrinuo se Cityjev John Stones, koji je u produžetku, u 97. minuti izgubio loptu pred svojim golom, a njegov klupski saigrač nespretno je intervenisao te je lopta završila u golu Engleske za preokret i pobjedu Holandije, koja će u finalu ovog takmičenja igrati protiv domaćina Portugala koji je sinoć izbacio Švicarsku.

Konačnih 3:1 postavio je Quincy Promes nakon još jedne velike greške Engleza, Stones je još jednom dao loš pas saigraču, a Barkley je još gorom reakcijom poklonio loptu Holanđanima koji su je pospremili u mrežu.